Kokopelli in mensentaal

Kokopelli wil zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met andere culturen. Kokopelli toont de impact van ons dagelijkse doen en laten, hier en elders in de wereld. 2019 is het internationale jaar van de inheemse talen. Daarom focust Kokopelli dit jaar op taal.

Wereldwijd worden zo’n 7000 talen gesproken, waarvan er 2680 zijn bedreigd. Inheemse talen dragen bij aan de rijke diversiteit van de wereld en ze vertegenwoordigen complexe systemen van kennis en communicatie.

Kokopelli vraagt zich af wat de invloed is van taal? Kan de blablabla leiden tot betere verstandhouding, of juist tot meer verwarring? Verstaan we dingen beter als we beeldtaal gebruiken: foto, video, sociale media, of trappen we met deze beeldtaal nog sneller in clichés en vooroordelen?

Wat is vrije meningsuiting? Kan iedereen overal alles zomaar zeggen? De Arabische Lente is ontstaan op Facebook. Het woord van deze revolutie verspreidde zich razendsnel. Werkt dit ook zo in China, waar wat je zegt – ook op sociale media – gecontroleerd wordt door de overheid.

Wat is de invloed van de taal die we gebruiken op ons wereldbeeld? Als we constant over ‘de migranten’ spreken, kunnen we hen nog als individuen zien. Kunnen we hen ook anders noemen: moeders, zonen, lassers, voetbaltalenten, talenknobbels, …

Kokopelli laat je ontdekken hoe taal werkt en wat de gevolgen zijn van taalgebruik, hier en in het zuiden.

World Music Festival  - Sfeervol lokaal festival

Contacteer ons

logo.gif
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Spotify Icon
  • White Youtube Icoon

Kokopelli vzw
't Hoveke 4
8560 Gullegem, België
BE 0883.875.579
info@kokopelli.be

Privacy

Disclaimer

Festivalreglement